Dětská hřiště (nepořádek, projevy vandalismu) #7733 Stav hlášení: Vyřízený problém

Vložil(a): Dana   |   4. 2. 2019 (13:32) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den,
po pracném přetření nelegálních graffiti jsou stěny pod domy Kubelíkova 60 - 66 (u prodejny Albert) opět nepěkně počmárané. Každý den přibude na stěnách podnoží paneláků další "ornamet" nebo nápis. Dají se stěny těchto prostor natřít něčím, na čem spreje nedrží??
Děkuji

Reakce Čisté Trojky | 4. 2. 2019 (14:04)

Dobrý den,
děkujeme za Váš podnět. Předáváme na Antigraffiti program. Budeme Vás informovat.
Pavel, Čistá Trojka

Vložil(a): Dana   |   4. 2. 2019 (20:01) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Děkuji. DF

Reakce Čisté Trojky | 5. 2. 2019 (13:53)

Dobrý den, Dano,
existují tzv anti-graffiti nátěry, které však nezabrání novému posprejování. Zatím neexistuje přípravek, který by po aplikaci, zabránil posprejování fasád, respektive, aby se graffiti neudrželo na takto ošetřeném povrchu. Současné anti-graffiti nátěry vytvoří na povrchu fasády (tenkostěnná omítka, vápenná omítka, cihla, beton, terrazzo, břizolit, beton, travertin apod.) transparentní vrstvu, která zamezí proniknutí graffiti do povrchu fasády a takovéto graffiti lze jednoduše za použití detergentů a tlakové vody bezezbytku odstranit. Odpadá tedy nový nátěr fasády, který je nezbytný, jestliže se graffiti odstraňuje z neošetřených povrchů. Jestliže je aplikován permanentní anti-graffiti nátěr kvalitně, lze omýt graffiti opakovaně a to až 100 krát.
Ve Vašem případě se prosím obraťte (my tak učiníme také) na majitele domů respektive na správce, firmu SZM a.s. - Správa zbytkového majetku MČ Praha 3 a.s., Olšanská 2666/7, tel.: 227031799, e-mail: info@szmpraha3.cz, která objedná nová čištění nemovitostí.
Ze zkušeností z velkoměst, které byly podobně zasaženy vandalismem jako Praha je nejdůležitější a nejúčinnější v boji s touto zvůlí okamžité odstranění graffiti nejlépe do 24 hodin od posprejování. Důslednost v odstraňování graffiti má za následek kapitulaci vandalů.