Další podněty Čisté Trojce #5718 Stav hlášení: Vyřízený problém

Vložil(a): Anna   |   20. 6. 2018 (08:40) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den,

kontaktuji vás, jelikož jsme velmi nespokojeni s tím, že v parku u Viktoria Žižkov pobývá na lavičkách, na trávě, v křoví atd. stále více bezdomovců. Do tohoto parku chodíme 2x denně venčit psa a nejsme sami.

Chodí sem hodně pejskařů i maminek s kočárky, avšak od té doby, co jsou lavičky obsazené spícími bezdomovci nebo lidmi jiných národností, už zde skoro nikoho nepotkáváme, jelikož si prakticky park obsadili.

Několikrát se mi stalo, že jsem šla kolem lavičky a na ní si přede mnou někdo zrovna aplikoval injekční stříkačku do žíly. Pomalu abych se bála pustit psa na trávník, aby někde nebyla pohozená použitá injekce.
Od bezdomovců se zase pro změnu válí na chodníku rozbité sklo od láhví s alkoholem.
Situace je opravdu bídná, přikládám obrázky, které jsem fotila 14 dní nazpátek a dnes ráno bylo v parku dohromady cca 20 těchto individuí.
Policie se v parku za poslední rok ukázala opravdu málokdy a to spíš v případě, že se tam bezdomovci perou a obtěžují okolí.

Byla bych opravdu velmi vděčná, pokud byste mé zprávě věnovali čas a pokusili se situaci vyřešit. Kdyby byl někde poblíž park pro psi, chodíme tam a neřešíme to. Ale bohužel v parku pod Vysokou školou ekonomickou je to velmi podobné. Když bychom venčili na ulici, lidé si stěžují na "počůrávání" domů.

Děkuji za váš čas.

Reakce Čisté Trojky | 20. 6. 2018 (10:19)

Dobrý den,
děkujeme za Váš podnět, který předáváme na MČ Praha 3. My jako úklid odpadků a černých skládek s tímto nic nezmůžeme.

Pavel, Čistá Trojka

Reakce Čisté Trojky | 20. 6. 2018 (11:02)

Dobrý den,
přes MČ Praha 3 byl podnět postoupen ředitelství městské policie k zajištění častějších kontrol hlídkami MP v tomto parku.
Pavel, Čistá Trojka

Vložil(a): Anna   |   20. 6. 2018 (19:26) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, moc děkuji za ochotu a přeposlání příslušnému orgánu.
Anna