Další podněty Čisté Trojce #18939 Stav hlášení: Vyřízený problém

Vložil(a): Matěj   |   14. 3. 2023 (13:39) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Denní chleba chodců u stavby na Seifertově ulici (naproti VŠE). Auto, bagr, kamion, kontejner.... zastaví na vyznačené žluté zóně, zablokuje i tu malou část chodníku, která zbývá. Na dotaz "kudy projít?" odpoví zamestnanec Metrostavu, že silnicí z levé strany náklaďáku. Žádný vyznačený zábor, žádná snaha se o průchodnost komunikace postarat. Přitom jít po rušné silnici není komfortní pro běžného chodce, natož pro lidi s kočárkem či o berlích (o těch na vozíku nemluvě).

Reakce Čisté Trojky | 14. 3. 2023 (14:49)

Inu procházíte stavbou, tak co čekáte.
Případně se můžete obrátit na Policii Č.R.

Vložil(a): Matěj   |   14. 3. 2023 (15:17) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Předpokládal jsem, že zábor chodníku, který by měl být viditelně vystaven (a není), uděluje prostřednictvím svého odboru MČ Praha 3. Také jsem, zřejmě chybně, předpokládal, že úplné zablokování chodníku na jedné z hlavních žižkovských tepen, bude MČ chtít řešit. Děkuji za Vaši nepostradatelnou práci a hezký den

Reakce Čisté Trojky | 14. 3. 2023 (15:23)

Majitelem tohoto chodníku je Hlavní město Praha, které také uděluje stavebním firmám všechna povolení a je zcela na jeho rozhodnutí, co bude s tímto chodníkem podnikat. MČ-P3 zde nemá žádné pravomoci. Pokud podle Vás stavební firmy porušují zákony, můžete se obrátit na Policii Č.R.

Děkujeme za pochopení a také přejeme hezký den.

MČ-P3

Vložil(a): Matěj   |   20. 3. 2023 (16:40) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den,

rád bych se ještě zeptal, když (jak píšete) nemá MČ Praha 3 ohledně dotčeného chodníku žádné pravomoci, jak je možné, že na stavbě visí (minulý týden bylo ještě zakryto, a tak jsem jej neviděl) přiložené rozhodnutí vydané 27.12.2022 pod spisovou značkou S ÚMČ P3 490900/2022 právě vaší městskou částí?

Budu směle předpokládat, že si přiložené povolení stavebník nevymyslel. Jako občan Žižkova oceňuji úsilí stojící za aplikací i snahu jejích operátorů vyřešit podněty co nejdříve, avšak rychlost řešení by podle mého rozhodně neměla být na úkor kvality.

Vrátím-li se k podnětu jako takovému, je zcela evidentní (i z přiložených fotografií), že stavebník porušuje minimálně body:

1) Kde mu MČ P3 ukládá dodržet volný průchod v šířce alespoň 150cm - přiložené fotky dokazují opakované porušování tohoto bodu. A to často na velkou část dne či celé dni. Nutí tak chodce (na fotce shodou okolností i maminka s kočárkem) vstupovat do nechráněné ulice.
2) a 3) Kde mu MČ P3 ukládá začátek i konec staveniště vč. konstrukce vstupující do vozovky osadit reflexními prvky a za snížené viditelnosti řádně osvětlit. Není ani jedno.
4) Kde mu MČ P3 ukládá udržovat v blízkosti staveniště čistotu. Bahno tu často zůstává i dny.
7) Kde mu MČ P3 ukládá po dohodě s TSK přemístit dopravní značky, které díky lešení nebudou viditelné - z přiložené fotky vyplývá, že přikázaný směr jízdy a zákaz zastavení jsou prostě jen opřeny o lešení rovnoběžně s ulicí a jsou tedy řidičům zcela skryté.

Navíc dle přiloženého dopravního řešení je stavebník povinen průchod veřejnosti označit 4 směrovacími deskami Z4D. V realitě však na místě není ani jedna. Namísto toho je tu spíše anekdotická, neoznačená dřevěná konstrukce, kterou stavebník navíc často sám zablokuje.

Předem děkuji za odpověď a předesílám, že si na kvalitní reakci rád počkám

Vložil(a): Matěj   |   20. 3. 2023 (17:20) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Pro pořádek ještě doplňuji foto značky týkající se výše zmíněného porušování bodu 7), na které je mimo jiné vidět i chodník zastavěný opět nad rámec záboru.

Vložil(a): Matěj   |   22. 3. 2023 (10:54) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Pro dovršení absurdity vašeho výše položeného doporučení, abych se obrátil na Policii ČR, neb MČ P3 nemá ve věci žádné pravomoci, přikládám vyjádření PČR, která celou věc postoupila k řešení Odboru dopravy ÚMČ Praha 3.

Vložil(a): Matěj   |   22. 3. 2023 (10:55) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Vyjádření PČR