Nepořádek kolem sběrných nádob na komunální odpad #17696 Stav hlášení: Vyřízený problém

Vložil(a): Yen   |   13. 10. 2022 (06:29) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, pracuji v obchodě s potravinami v ulici Jana Želivského 1. Asi tak měsíc zpátky, nebo možná i déle tu hned vedle obchodu zbourali ostrůvek na čekání na tramvaj (což velmi oceňuji, kór, když tam každý den vysedávají bezdomovci), rovněž s ním odvezli i velkou popelnici, která stála hned vedle ostrůvku. Od té doby je v okolí ostrůvku na zemi velký nepořádek a ještě nám začali dělat bezdomovci velký čurbes na parapetech našeho obchodu, protože se jim očividně nechce chodit daleko vyhazovat odpadky. Bylo by možné sem tu popelnici zase vrátit? Předem Vám děkuji za odpověď.

Reakce Čisté Trojky | 13. 10. 2022 (09:36)

Dobrý den,
děkujeme za Váš podnět. Váš dotaz předáváme na OŽP Praha 3.
Pavel, Čistá Trojka

Reakce Čisté Trojky | 14. 10. 2022 (09:26)

Dobrý den,
dříve zde byl umístěn koš i se zastávkou - zajišťuje Dopravní podnik hl. m. Prahy. MČ Praha 3 zajišťuje pouze psí koše. Směsné odpadkové koše má na starosti správce komunikací TSK hl. m. Prahy a ten může umístit koše pouze na sloupy veřejného osvětlení.
Vaší lokalitu jsem včerejšího dne prověřila a zjistila jsem, že jsou zde dopravní značky, na které se koše dávat nesmí. V blízkosti je hned koš pod obchodem v ulici J. želivského a také 2 koše v parku.
MČ Praha 3 zde zajišťuje prostřednictvím dodavatelské firmy ruční úklid metením, který budeme monitorovat, aby zde nedocházelo k nepořádku.
S pozdravem
Kamila