Úklid ulic #17281 Stav hlášení: Vyřízený problém

Vložil(a): Aneta   |   25. 8. 2022 (18:32) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, chci se zeptat, zda se chystá nějaký úklid komunikace ve Slezské (od Jičínské po Hradeckou včetně) a Chrudimské. Po posledním dešti, kdy chlapci sice natáhli cosi přes tu relativně čerstvou hlínu na vodárně je v těchto ulicích prach, špína a když znovu zaprší, tak se tu člověk brodí v takovém bahně, že to ani není možné. Bylo by fajn s tím něco udělat. Děkuji

Reakce Čisté Trojky | 26. 8. 2022 (09:20)

Dobrý den,
komplexní úklid komunikací (včetně vyparkování aut) probíhá 2x ročně a provádí jej TSK hl. m. Prahy, jakožto správce. Úsek této ulice je plánován na 26. 10. 2022. MČ Praha 3 zajišťuje pouze úklid chodníků a vzhledem k tomu, že se zde jedná o nedostatečně široké chodníky - provádí se ruční metení.

S pozdravem
Kamila

Vložil(a): Aneta   |   26. 8. 2022 (09:37) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Takže tu budeme dýchat prach a (v případě deště) chodit blátem až do konce října. Oukej, výborně, to bychom měli. Ještě bych se chtěla doptat, zda se dá nějak preventivně zajistit (třeba se nějak spojit s tím, kdo má opravu vodárny na starosti), aby se to alespoň už neopakovalo. Je to již podruhé a určitě toto nebyl poslední silnější déšť. Dalo by se prosím něco (ne)udělat i s tím?

Reakce Čisté Trojky | 28. 8. 2022 (21:52)

Dobrý den,
tento chodník ani vozovka není v majetku MČ-P3, která nemůže ze zákona zasahovat do záležitostí jiných subjektů a jejich majetků. Hlavní město Praha jakožto majitel chodníku i vozovky bylo na tento problém opakovaně upozorněno. Co se týká prašnosti, doporučujeme obrátit se na hygienickou stanici a následně nápravu vymáhat na Hlavním městu Praha.

Děkujeme za pochopení MČ-P3