Nepořádek kolem sběrných nádob na komunální odpad #1648 Stav hlášení: Vyřízený problém

Vložil(a): Jakub   |   27. 11. 2016 (11:51) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, opět se vracím k problému přeplněných nádob v ulici V zahrádkách. Tento problém tu byl, následně byl označen jako vyřešený, aby byl na můj apel označen opět jako nevyřešený, nyní jste jej (zřejmě pro transparentnost) pro jistotu odstranili úplně.
Dovolím si tedy velmi stručné shrnutí:
1/ Bude to tak dva roky (možná o něco méně) Kdy jsem začal upozorňovat Prahu 3 na nepořádek kolem popelnic na tříděný odpad. Tento nepořádek tam dělají především studenti VŠ kolejí, kteří jasu buď barvoslepí, nedotčení tříděním odpadu, nebo prostě líní a vyhazují tam směsný odpad. Upozorňoval jsem tehdy MČ. Bylo mi přislíbeno řešení.
2/ Po několika měsících, kdy se situace nezlepšila, jsem se začal ozývat znovu. Byl jsem odkázán na Čistou trojku, kam jsem zadal svůj podnět.
3/ Po několika měsících kdy se situace nezlepšila, jsem se podíval na Čistou trojku, kde byl problém už označen jako vyřešený. Ozval jsem se tedy znovu, bylo mi sděleno, že mi zapomněli zaslat odpověď. Po té co jsem si stěžoval, že problém vyřešen nebyl, byl problém opět přepnut do stavu "řeší se". (Mezitím jsem byl několikrát odkázán na MČ). Nakonec mi bylo sděleno, že MČ jedná se správou kolejí (mimo jiné i o mém návrhu, aby kontejnery na směsný odpad, byly umístěny blíže ke kolejím (než jsou kontejnery na odpad tříděný) a líní ekonomové by tak odpadky mohli odhodit dříve než dojdou ke kontejnerům na tříděný odpad.

4/ No a nyní (opět po pár měsících) podnět z mapy zmizel úplně (patrně se jedná o nějaké další nedopatření). Problém stále vyřešen není. Tak se tedy ptám: Už jsou nějaké závěry z jednání se správcem kolejí? Kdy konečně bude čisto kolem kontejnerů na tříděný odpad. Skutečně je pro boha živého bordel kolem popelnic pro městskou část neřešitelný problém????

Mohu poslat další fotografie přeplněných kontejnerů a bordelu kolem nich, ale přijde mi to už trochu zbytečné (ty obrázky jsou kupodivu stále stejné). Nicméně na vyžádání zašlu, už jich mám pěkný archiv, poslední z minulého týdne.

Reakce Čisté Trojky | 28. 11. 2016 (11:59)


Dobrý den,
Váš podnět nikam nezmizel a nikdo jej neodstranil. Je stále v sekci "v řešení": cistatrojka.cz/vypis-hlasen…
Jen je potřeba při dohledávání upravit parametry, tedy datum zobrazených podnětů. Každopádně na místě jsme byli a nepořádek u kontejnerů jsme uklidili. Toto je naše práce. Ohledně nových informací budeme opět kontaktovat MČ Praha 3. Dáme Vám vědět, až budeme vědět zda-li je něco nového.
Pavel, Čistá Trojka

Vložil(a): Jakub   |   28. 11. 2016 (13:07) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den,
na posledy jsme spolu "mluvili" v září, kdy jste problém přepnuli zpět do "v řešení". Pokud si nastavím datum od září, nic to neukáže. Neukáže se ani srpnu, ani v červenci. Máte pravdu, ukáže se v červnu. Nechápu sice proč, když byl přepnut v září, ale budiž, nenapadlo mě to a omlouvám se za to.
Znovu říkám, že jsem se to s úřadem řešit snažil ale odkázali mě na Vás. Já za to skutečně nemohu.
Je fajn, že jste to uklidili, ale zítra tam můžete jet znovu. Ten problém se tím bohužel neřeší.
To že mi dáte vědět, jste mi psali už před čtvrt rokem (a před tím také a před tím také). Já si přijdu jak v kocourkově. To je opravdu takový problém umístit někam na vhodné místo popelnici na směsný odpad?

Reakce Čisté Trojky | 28. 11. 2016 (16:42)

Dobrý den, zřejmě je to trochu problém a rozseknout to musí MČ Praha 3. Dostali jsme od tud každopádně tuto informaci:

tento problém se stále snažíme se svozovou firmou AVE CZ řešit.
Problém je směsný odpad, který do tříděného odpadu nepatří.
Tady by se dal umístit kontejner na směsný odpad blíže ke koleji studentů,
tím by směsný odpad skončil, tam kde má, a neznečisťoval by kontejnery na separovaný
odpad a jeho okolí.

Což Vám je zřejmě jasné, ale musíme počkat na rozhodnutí o umístění kontejneru na směsný odpad.
s pozdravem
Pavel, Čistá Trojka

Vložil(a): Jakub   |   13. 12. 2016 (13:06) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele


Dobrý den,
já to pro přehlednost rozdělím do bodů:

1/ Nevím z jakého důvodu, ale do původního příspěvku cistatrojka.cz/vypis-hlasen… , který je správně zařazen jako "v řešení" nemohu napsat novou zprávu. Chybí mi tam zcela okno do kterého se zpráva píše. Zatímco tady, v příspěvku, který je "vyřešen" psát mohu, tak hold píši sem.

2/ Bylo by možné to nějak sloučit, přeci jen se řeší jedno a to samé.

3/ Přímo k problému: Jak asi tak dlouho může městské části části trvat umístění jednoho až dvou nových kontejnerů? Já jen, že nejdřív jsem se dozvěděl, že se to řeší, ale už jsem se nedozvěděl jak to dopadlo. Pak jsem se dozvěděl, že se jedná se správcem kolejí, ale už jsem se nedozvěděl jak to dopadlo. Teď mi říkáte, že se jedná o umístění nového kontejneru blíže ke kolejím, což je věc, kterou jsem navrhoval ve svém prvním či druhém příspěvku, zhruba před tím rokem a něco... Tak opět uteklo čtrnáct dní, situace se nezměnila a mě by zajímal nějaký časový odhad vyřešení tohoto vskutku obrovského a těžce řešitelného problému. Vidíte to na týdny, měsíce, roky či desetiletí než se městské části podaří přistavit kontejner navíc?

děkuji
Jakub Ježek

Reakce Čisté Trojky | 14. 12. 2016 (12:39)

Dobrý den,
dle nových informací MČ Praha 3

o stání V Zahrádkách 50 se jednalo přímo s obyvateli Jarova
na setkání s představiteli MČ Praha 3.
Obyvatelé jednomyslně doporučili zrušení tohoto vysoce problematického místa.
Místo nebude zrušeno, ale bude přesunuto do nové zástavby na Vackově.
Zatím správce objektu Na Vackově - Olgy Havlové hledá místo pro uložení kontejnerů
z místa V Zahrádkách 50.
s pozdravem
Pavel, Čistá Trojka