Nepořádek kolem sběrných nádob na komunální odpad #15704 Stav hlášení: Vyřízený problém

Vložil(a): Šárka   |   5. 1. 2022 (15:44) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, jedná se o prostor, který je umístěn pod rampou domu Roháčova 40-42. Jedná se o veřejně přístupný prostor, který je zanesený odpadky (viz. foto) a dále odpočívadlo ve tvaru válce umístěné na veřejně přístupné rampě u domu Roháčova 40, na kterém se nachází textilní odpad (viz foto).

Reakce Čisté Trojky | 6. 1. 2022 (08:59)

Dobrý den,
Tento prostor je v soukromém vlastnictví SVJ příslušného domu... O úklid budete muset požádat u nich...
Místa budeme sledovat a pokud nedojde v dohledné době ke zlepšení, bude dotyčné SVJ vyzváno k nápravě a následně pokutováno...

Děkujeme za pochopení -za MČ-P3 -Martin

Vložil(a): Šárka   |   6. 1. 2022 (10:10) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, tento prostor je sice ve vlastnictví SVJ, ale je veřejně přístupný, jelikož v rámci revitalizace byla odstraněna původní mříž, která prostor oddělovala. Tento prostor může navštívit kdokoli, stejně tak jako veřejně přístupnou rampu (rovněž ve vlastnictví SVJ), jelikož jsou zde umístěny nebytové prostory – provozovny). Aktuálně nelze tyto veřejně přístupné prostory zabezpečit tak, aby nedocházelo k opakovanému zanešení odpadem, u kterého nelze identifikovat původce.
Prosím o návrh řešení.
S pozdravem
Hospůdková

Reakce Čisté Trojky | 6. 1. 2022 (10:58)

Dobrý den,
řešení je zcela v kompetenci vlastníka. Městská část nemůže nařídit soukromému subjektu jak nakládat se svým majetkem. Tyto prostory veřejně přístupné být nemusí. Nikdo o tyto veřejné prostory nestojí.
Nebytové prostory také vlastní SVJ a musí si vyřešit sami, jak je zabezpečí.
Podle mého soukromého názoru je nejlepší řešení dané prostory ohradit tak, aby nebyli přístupné, případně si najmout hlídací agenturu, která bude tyto prostory střežit...

S jakýmikoli dalšími dotazy se prosím obracejte na dotyčná SVJ.

Děkujeme za pochopení -za MČ-P3 -Martin-