Závady chodníků a komunikací #12874 Stav hlášení: Řeší se

Vložil(a): Jaroslav   |   6. 1. 2021 (19:31) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den,
chodníky v naší čtvrti nejsou dobrou dobrou vizitkou těch, kteří jejich stav mají na starosti.
Speciálně na Vinohradské, mezi ulicemi Jičínská a Chrudimská je stav dlažby naprosto katastrofální! Přes to, že se několikrát opravovalo, za několik dní se dlažební kostky válejí opět po celém chodníku,. Větší i menší díry po nich jsou, pastí na chodce, zvláště ty starší.
Nechápu, že nelze provést opravu natolik kvalitně, aby vydržela tak jako to šlo kdysi? Žijí zde 3/4 století, ale takhle mizerný stav chodníků jako je tomu nyní se vymyká všemu, co zde kdy bylo.
Dále: Naprosro je nesnesitelný počet psů a jejich majitelů, kteří samozřejmě nikdy(!!!) nenechají exkrementy ležet na chodnících. Je naprosto ostudné, jak zde chodníky vypadají! Fasády všech domů jsou do výšky 50 cm od chodníků pročůrané skrz na skrz, mnohé vchody do domů “zdobí” permanentně louže. Je načase aby se s tím někdo, opravdu zásadně, zabýval!
Proč musí většina obyvatel trpět tento stav kvůli těm, kteří si usmyslí, že musí mít ve městě psa? Poplatky za držení psa, by měly být tak vysoké, aby se z nich uhradily náklady na armádu třeba městských policistů dohlížejících nazàkonné chování každého jednotlivého majitele psa.
Prosím sdělte mě, jak chcete tyto problémy, které docela jistě vadí naprosté většině obyvatel MČ Praha 3 a nejen ji.
S díky, pozdravem a přàním zdravého roku 2021

Reakce Čisté Trojky | 8. 1. 2021 (10:39)

Dobrý den,
Děkujeme za Váš podnět. Chodník jsme nahlásili Technické Správě Komunikací k opravě a kontrole dalších míst potenciálních výtluků dlažby.
V souvislosti se znečištěním zdí a chodníků od pejsků jsme upozornili Městkou policii, aby zvýšila dohled nad touto oblastí, a až zimní počasí dovolí provedeme čištění a hygienický splach chodníků a spodních částí zdí.
Problematikou neukázněných majitelů pejsků se intenzivně zabýváme, leč je toho málo, co můžeme v této věci dělat

Ještě jednou děkujeme za Vaše podněty a přejeme hezký den.

*Martin*

Reakce Čisté Trojky | 15. 1. 2021 (10:49)

Vyjádření TSK:
Podnět č. 239 (Vinohradská 2133/138 a okolí) je zadán k opravě a za technologicky příznivých podmínek bude proveden v rámci prací běžné údržby komunikací.

Vložil(a): Jaroslav   |   26. 10. 2021 (11:46) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, opakovaně jsem Vám psal o stavu chodníků na Trojce, speciálně mezi ulicemi Jičínská a Vinohradská. Opakovaně jsem upozorňoval, že opravy děr mezi dlažebními kostkami způsobem, jakým se to celé roky děje je absolutně k NIČEMU! Nepochopí už konečně někdo zodpovědný, že opravu je nutno provést kvalitně?? Upozorňoval jsem přeci - a asi nejsem sám - že v řádu HODIN po zadláždění se zase objeví díry a kostky se válejí po chodníku!
Ale je to marný, je to marný, je to marný…..
To už vůbec nezmiňují další nepořádky na “čisté trojce”, psí výkaly kam oko pohlédne, všechny domy do výše kolen totálně pročůrané, tráva raší z chodníků stejně vysoko, vrstvy prachu ve všech rozích….
Čistá trojka? Antagonismus!
S pozdravem,
Jaroslav Vaněk