Nepořádek kolem kontejnerů na tříděný odpad #10923 Stav hlášení: Vyřízený problém

Vložil(a): Tomáš   |   5. 5. 2020 (22:52) | Zobrazit všechna hlášení přispěvatele

Dobrý den, chtěl bych nahlásit neustále se opakující nepořádek okolo nádob na tříděný odpad na rohu ulice Čajkovského a Kubelíkova. Jsou zde podzemní nádoby na tříděný odpad, které kapacitně nestačí (a to nejen v průběhu koronavirové krize).
Je potřeba navýšit jejich kapacitu přistavením kontajneru především na plast, papír a tetrapackové obaly či je častěji vyvážet. Současná frekvence odvozu (podle informací v pondělí, středu a pátek) není dostatečná.
Nepořádek okolo nádob na tříděný odpad k podpoře třídění odpadu jistě nepříspívá. Navíc jsem se dozvěděl, že úklidová firma, která nepořádek okolo nádob na tříděný odpad likviduje, vyhazuje tento odpad do směsného odpadu. Je trestuhodné, aby radnice vyzývala občany k třídění odpadu a pak dopustila, aby úsilí občanů přišlo takovýmto postupem vniveč. Proto je potřeba, aby odpad, který se okolo kontajnerů nachází a je zjevné, že se jedná o plast, papír či sklo, byl tříděn a ne vyhazován do směsného odpadu. Tento požadavek se týká nejen uvedeného místa, ale všech míst na třídění odpadu v Praze.
Děkuji za reakci, jak bude v této věci postupováno.
S pozdravem
Tomáš Kadrmas

Reakce Čisté Trojky | 6. 5. 2020 (09:54)

Dobrý den,
děkujeme za Váš podnět, který předáváme na komplexní řešení na MČ Praha 3 - Odbor životního prostředí.
Pavel, Čistá Trojka